한식

연구분야 : A030300 인문학 > 철학 > 동양철학

클래스 : 시점

DOI : https://doi.org/10.22877/skku.udct.13286

한자 : 寒食

x02-03 시점

용어관계

관련용어

유형

관계명

관계속성

클래스명

용어명

B3:개념

isInstanceOf (사례의 개념유형)

 

d02-01 사회제도 사회제도

명절 [ 名節 ]

R1:개념적

RT (관련어)

 

x02-03 시점 시점

속절 [ 俗節 ]

RT (관련어)

 

c03-03 문화/생활 문화/생활

청명제 [ 淸明祭 ]

RT (관련어)

 

 

성묘(산소) [ 省墓 ]

일제강점기 현대시 관련 근대성 담론의 층위와 특성

The Quality and Hierarchy of Modernity Discourse in Korean poetry in the Period of Japanese Occupation

어문학 | 111 | 2011 | 한국어와문학

심양 코리아타운 ‘서탑’과 한국문화 : 심양한국주간과 2010중국글로벌한상대회의 경우

Shenyang Koreatown ‘Xita’ and Korean Culture in China: Based on: ‘Shenyang Korean Week’ Event and the Sustainability of Korean Wave

재외한인연구 | 24 | 2011 | 기타인문학

중앙아시아 고려사람의 공동묘지에 나타난 문화 정체성

The Expression of Cultural Identity in Public Cemeteries as Practiced by Koryo Saram in Central Asia

한국문화연구 | 21 | 2011 | 기타인문학

글로컬 문화 시대 한식 세계화의 의미 성찰

Reflection on Meaning of Korean Food’s Globalization in Glocal Culture Age

인문콘텐츠 | 18 | 2010 | 기타인문학

글로컬 문화 시대 한식 세계화의 의미 성찰

Reflection on Meaning of Korean Food’s Globalization in Glocal Culture Age

인문콘텐츠 | | 18 | 2010 | 기타인문학

한식의 로하스이미지가 지각된 품질, 만족도와 행동의도에 미치는 영향 - 방한 중국 관광객을 대상으로 -

The Impact of LOHAS Image of Korean Food on Quality, Satisfaction, and Behavior Intention: A Case Study of Chinese Tourists Visiting Korea

관광학연구 | 35 | 3 | 2011 | 관광학

한식 반상차림의 조형성에 관한 사례분석

A Case Study on the Formativeness of Traditional Table Setting

관광학연구 | 35 | 8 | 2011 | 관광학