나고야-쿠알라룸푸르 추가의정서의 성립과정과 향후과제 -유전자변형생물체(LMO)의 환경방출사례를 중심으로-
A Study on the Establishing Process and Tasks of Nagoya-Kualalumpur Supplementary Protocol on Liability and Redress to the Cartagena Protocol on Biosafety -Focused on the Case of LMO's Release into Environment-
과학기술법연구 |
17 |
2 |
2011 |
기타법학
식품법상 식품의 위험 규제와 그 책임에 관한 고찰
A study of risk regulation and liability of food in food law
법과정책연구 |
12 |
3 |
2012 |
법학
바이오안전성의정서 추가의정서상의 손해배상에 관한 법적문제
Compensation for Damages as the Additional Protocol of Biosafety Protocol
환경법연구 |
34 |
1 |
2012 |
법학
LMO의 최근 동향과 문제점 -나고야 책임구제 추가의정서를 중심으로
The Latest Status and Problems Pertaining to LMOWith the Focus on Nagoya-Kuala Lumpur Supplementary Protocol on Liability and Redress to the Cartagena Protocol on Bio-safety
생명윤리정책연구 |
5 |
2 |
2011 |
응용윤리학
생명과학기술의 발달에 따른 위기와 입법적 대응
Crisis caused by the development of biotechnology and legislative response
Crisisonomy |
6 |
2 |
2010 |
정책학일반
생명과학기술의 발달에 따른 위기와 입법적 대응
Crisis caused by the development of biotechnology and legislative response
Crisisonomy |
6 |
2 |
2010 |
정책학일반
GM Foods에 대한 소비자 지식과 소비자 인식 및 구매의도
Consumers' Knowledge, Perception, and Purchase Intention of GM Foods
소비자문제연구 |
|
38 |
2010 |
사회과학일반
유전자 변형 물질의 유기식품 비의도적 혼입 규제에 관한 연구
A Study on Restriction on Adventitious Presence of GMO to Organic Foods
통상법률 |
93 |
2010 |
법학
유전자 변형 물질의 유기식품 비의도적 혼입 규제에 관한 연구
A Study on Restriction on Adventitious Presence of GMO to Organic Foods
통상법률 |
|
93 |
2010 |
법학
유전자변형식품 선택의 실천적문제중심 교수ㆍ학습 과정안 개발 및 적용 - 고등학교 식생활 영역 -
The Development and Application of Practical Problem-based Lesson Plan on Consumer Choice of Genetically Modified Food - Focused on the ‘Dietary Life’ in High School Home Economics -
한국가정과교육학회지 |
22 |
2 |
2010 |
교육학
유전자변형식품 선택의 실천적문제중심 교수ㆍ학습 과정안 개발 및 적용 - 고등학교 식생활 영역 -
The Development and Application of Practical Problem-based Lesson Plan on Consumer Choice of Genetically Modified Food - Focused on the ‘Dietary Life’ in High School Home Economics -
한국가정과교육학회지 |
22 |
2 |
2010 |
교육학
GMO식품에 대한 소비자의 긍정적·부정적 인식: 정량조사와 정성조사를 통한 통합적 접근
Consumers’ Perception on GM Food: Quantitative and Qualitative Approach
소비자정책교육연구 |
6 |
3 |
2010 |
소비자/소비경제
GMO식품에 대한 소비자의 긍정적·부정적 인식: 정량조사와 정성조사를 통한 통합적 접근
Consumers’ Perception on GM Food: Quantitative and Qualitative Approach
소비자정책교육연구 |
6 |
3 |
2010 |
소비자/소비경제
GMO의 불확실성과 위험 커뮤니케이션: “실질적 동등성” 개념을 중심으로
The Uncertainty and Risk Communication of GMOs With a Focus on the Concept of “Substantial Equivalence”
사회와 이론 |
16 |
2010 |
기타사회학
GMO의 불확실성과 위험 커뮤니케이션: “실질적 동등성” 개념을 중심으로
The Uncertainty and Risk Communication of GMOs With a Focus on the Concept of “Substantial Equivalence”
사회와 이론 |
|
16 |
2010 |
기타사회학
유전자변형식품에 대한 소비자의 지식, 지각위험 및신뢰와의 관계
The Relationships of the Types of Knowledge, Perceived Risk and Trust in Genetically Modified Food
관광학연구 |
36 |
4 |
2012 |
관광학
유전자변형(GMO) 생산물로 인한 손해발생과 책임법리에 관한 연구
Die Studie zur Haftungsfrage nach den Schadensereignisse durch gentechnisch veränderten Produkten
재산법연구 |
26 |
3 |
2010 |
민법
유전자변형(GMO) 생산물로 인한 손해발생과 책임법리에 관한 연구
Die Studie zur Haftungsfrage nach den Schadensereignisse durch gentechnisch veränderten Produkten
재산법연구 |
26 |
3 |
2010 |
민법
GMO식품 표시제도의 개선방안에 관한 연구
A Study on the Improvement of the GMO Labelling
한양법학 |
30 |
2010 |
법해석학
GMO식품 표시제도의 개선방안에 관한 연구
A Study on the Improvement of the GMO Labelling
한양법학 |
|
30 |
2010 |
법해석학
유전자 변형 물질의 유기식품 비의도적 혼입 규제에 관한 연구
A Study on Restriction on Adventitious Presence of GMO to Organic Foods
통상법률 |
93 |
2010 |
법학
유전자 변형 물질의 유기식품 비의도적 혼입 규제에 관한 연구
A Study on Restriction on Adventitious Presence of GMO to Organic Foods
통상법률 |
|
93 |
2010 |
법학
바이오의약품 사고로 인한 피해구제법리 - 제조물책임법리를 중심으로 -
Legal principals concerning relief schemes for Adverse Biomedicine Reaction
성균관법학 |
22 |
3 |
2010 |
법학
바이오의약품 사고로 인한 피해구제법리 - 제조물책임법리를 중심으로 -
Legal principals concerning relief schemes for Adverse Biomedicine Reaction
성균관법학 |
22 |
3 |
2010 |
법학
독일 유전공학법 20년 회고와 시사점
Retrospection and Implications of Genetic Engineering Act 20 years in Germany
강원법학 |
33 |
2011 |
기타법학
과학기술인식의 다원성과 영향요인: 유전자변형식품(Genetically Modified Food: GM Food)에 대한 일반인의 인식을 중심으로
Multi-dimensionality of Perceptions on Science Technology and Its Determinants: The Case of Public Perceptions on Genetically Modified Food(GM Food)
정부학연구 |
17 |
1 |
2011 |
행정학