천일염

연구분야 : F070100 농수해양 > 식품과학 > 식품가공

클래스 : 자연(광물)

DOI : https://doi.org/10.22877/skku.udct.169213

한자 : 天日鹽
영어 : bay salt

a03-03 자연(광물)

용어관계

관련용어

유형

관계명

관계속성

클래스명

용어명

C:공통속성

hasLocation (소재지/발생지)

생산지

x01-03 도시/구/동명 도시/구/동명

신안 [ 新安 ]

B1:속

isKindOf (상위 유형)

 

a03-03 자연(광물) 자연(광물)
a03-03 자연(광물) / a04-05 식료품 식료품

소금 [salt]

B2:전체

isIngredientOf (인공물 전체)

 

a04-05 식료품 식료품

김치 () [Kimchi]

전통 소금 생산 전시 시설의 운용 -‘하의 소금전시관’을 대상으로-

A study on traditional salt product exhibition facility with special reference to 'Haui salt exhibition center'

호남학 | 47 | 2010 | 기타인문학

전통 소금 생산 전시 시설의 운용 -‘하의 소금전시관’을 대상으로-

A study on traditional salt product exhibition facility with special reference to 'Haui salt exhibition center'

호남학 | | 47 | 2010 | 기타인문학

국내 천일염산업의 경쟁력 제고 방안에 관한 연구

A Study an Strengthening Competitiveness of Korea's Solar Salt Industry.

산업경제연구 | 24 | 4 | 2011 | 경제학

천일염전이 지닌 다원적 기능의 경제평가

An Economic Evaluation of Multifunctionality of Solar-Saltern

한국도서연구 | 22 | 2 | 2010 | 지역학

천일염전이 지닌 다원적 기능의 경제평가

An Economic Evaluation of Multifunctionality of Solar-Saltern

한국도서연구 | 22 | 2 | 2010 | 지역학

천일염 유통구조의 합리화 방안 - 전라남도 신안군을 중심으로 -

The Rationalization of the Distribution Structure of Sun-dried Salt - focused on Shinangun, Jeollanamdo -

한국도서연구 | 23 | 4 | 2011 | 지역학

DEA 모형을 이용한 신안군 천일염 생산의 효율성에 관한 연구

A Study on Efficiency of the Solar Salt Production in Shinangun Using Data Envelopment Analysis

한국도서연구 | 23 | 4 | 2011 | 지역학

지역 특화상품 패키지의 색채 이미지 연구 - 신안 천일염 중심으로 -

A Study on color image of local product’s package -Focusing on case in sun-dried salt of Shinan-

한국색채학회논문집 | 26 | 2 | 2012 | 미술